Centre de tortură în apropierea locațiilor Jocurilor Olimpice de la Beijing

Noua hartă interactivă a Beijingului arată distanța dintre locurile de desfășurare a Jocurilor Olimpice și centrele unde sunt închiși, torturați și uciși oameni nevinovați

ȘTIAȚI că, la doar o mică distanță de locurile în care se desfășoară Jocurile Olimpice, se află închisori și centre de detenție în care tortura prizonierilor de conștiință este ceva obișnuit, aceștia fiind de multe ori, torturați până când sunt uciși? Cum zeci de milioane de oameni din întreaga China practică Falun Gong (o practică tradițională chineză ce include principii budiste și taoiste, interzisă de regimul chinez în anul 1999), mulți dintre acești prizonieri sunt practicanți Falun Gong.

De fapt, chiar în același timp în care au loc competițiile olimpice din această lună, acești oameni nevinovați sunt deținuți în toate zonele din Beijing și din apropierea Beijingului, după care sunt închiși și aruncați în aceste centre de detenție.

Asocierea dintre gloria olimpică și această teribilă suferință umană evidențiază încă o dată domnia dezastroasă și adesea înșelătoare a Partidului Comunist Chinez.

Centrul de Informare Falun Dafa și-a combinat cercetările și resursele într-o hartă cuprinzătoare care arată distanța dintre locațiile Jocurilor Olimpice și centrele în care domnește tortura, dându-vă ocazia să „aruncați o privire” în interiorul locurilor pe care Partidul Comunist Chinez nu dorește să le vedeți.

PENTRU HARTA INTERACTIVĂ ACCESAȚI ARTICOLUL ÎN LIMBA ENGLEZĂ!

Deși există mii de închisori, centre de detenție, închisori negre și alte centre pentru deținerea persoanelor în toată China, vă prezentăm câteva detalii a câtorva dintre cele mai apropiate de locațiile Jocurilor Olimpice din Beijing.

Centrul de detenție Chaoyang

Cea mai apropiată locație olimpică: Stadionul Național, la 16 km distanță

Centrul de detenție Chaoyang

Centrul de detenție Chaoyang—Activ de la începutul persecuției, din 1999, poliția de aici a fost extrem de brutală față de practicanții Falun Gong: femeile au fost dezbrăcate cu forța; tinerii, la fel ca și bătrânii, au fost bătuți până le dădea sângele; aproape tuturor li s-a interzis să folosească toaleta; nenumărați practicanți au părăsit acest centru de detenție cu oase rupte.

Gardienii au folosit o metodă de tortură numită „scândura mare” în care i-au forțat pe practicanți să-și scoată pantalonii, după care i-au legat de o scândură de lemn. Uneia dintre practicantele deținute în acest centru gardienii i-au legat picioarele de scândură lăsând ca sângele menstrual și urina să-i curgă pe scândura de lemn, în timp ce o polițistă îi îndesa șosetele murdare în gură, după care i-a aplicat peste gură bandă adezivă.

Practicanții care nu și-au dezvăluit numele au fost bătuți sever până în punctul în care trupurile lor erau acoperite de vânătăi. Fețele unor practicanți au fost lovite până când au ajuns de nerecunoscut. Alții au fost stropiți cu apă rece și ținuți afară să înghețe. Alții au fost trimiși la secțiile de poliție pentru a fi bătuți până când corpul le era acoperit de răni, după care erau returnați la centrul de detenție.

Centrul de transfer pentru muncă forțată din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 19 km distanță

Centrul de transfer pentrumuncă forțată din Beijing 

Centrul de transfer pentru muncă forțată din Beijing—Situat în Tuanhe, aproape de Lagărul de muncă forțată Tuanhe din districtul Daxing din Beijing, Centrul de transfer de muncă forțată din Beijing este un centru de transfer pentru lagărele de muncă din întreaga țară.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, un număr mare de practicanți Falun Gong au fost deținuți aici înainte de a fi trimiși la „reeducare prin muncă”. Fiecare practicant a fost forțat să scrie aici o scrisoare de garanție prin care renunța la Falun Gong înainte de a fi trimis în centrul de reeducare. Practicanții care au refuzat să facă acest lucru au fost supuși la tortură, ei fiind hrăniți forțat, privați de somn și de accesul la toaletă.Centrul de transfer pentru muncă forțată din BeijingSituat în Tuanhe, aproape de Lagărul de muncă forțată Tuanhe din districtul Daxing din Beijing, Centrul de transfer de muncă forțată din Beijing este un centru de transfer pentru lagărele de muncă din întreaga țară.

Lagărul de muncă forțată Tuanhe din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 19 km distanță

Lagărul de muncă forțată Tuanhe din Beijing

Lagărul de muncă forțată Tuanhe din Beijing—(în prezent redenumit Secția Tuanhe nr. 2 a închisorii orașului Beijing) a fost una dintre primele locații în care practicanții Falun Gong au început să fie persecutați. De la începutul persecuției, în iulie 1999, și până la sfârșitul anului 2003, peste o mie de practicanți Falun Gong au fost deținuți ilegal aici.

Un paznic de la acest lagăr a recunoscut că a pus în mâncarea practicanților Falun Gong, substanțe care „distrug sistemul nervos central”. Practicanții au fost monitorizați de deținuții desemnați, torturați prin metoda „patul morții” sau „banca tigrului”, electrocutați cu bastoane electrice, bătuți de gardieni, hrăniți forțați, udați cu apă rece și lăsați în zăpadă să înghețe, contorsionați sub un pat de înălțime joasă, agățați de cătușe, etc. Mulți practicanți au fost torturați până când au devenit inconștienți, le-au fost rupte oasele sau coloana vertebrală, au ajuns paralizați sau au murit.

Centrul de corecție pentru minori din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 20 km distanță

Centrul de corecție pentru minori din Beijing

Centrul de corecție pentru minori din Beijing—Centrul de corecție pentru minori din Beijing aparține Biroului de administrare a penitenciarelor din Beijing și este, de fapt, un centru subteran pentru persecuția practicanților Falun Gong. Munca forțată a fost implementată aici încă din 2001. Nu există un program de lucru fix, autoritățile prelungind în mod obișnuit programul de lucru până la 16 ore. Din datele confirmate rezultă că din noiembrie 2000 până în februarie 2003, au existat un total de 49 de practicanți Falun Gong deținuți în Secția nr. 9 a acestei închisori, cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani.

Metodele folosite de gardieni pentru a persecuta Falun Gong includ: perioade prelungite de privare de somn; supravegherea practicanților 24 de ore din 24 de către deținuții de drept comun; tortură fizică; muncă forțată; spălarea creierului; vizionarea obligatorie a materialelor de propagandă anti-Falun Gong; forțarea practicanților să renunțe în scris la Falun Gong și să laude Partidul Comunist Chinez; recoltare forțată de organe.

Pereții exteriori ai unității sunt complet acoperiți cu fire electrice de înaltă tensiune și există câte un turn înalt de supraveghere îndreptat spre fiecare punct cardinal. Poliția înarmată staționează aici non-stop și patrulează la intrarea în centru. În interior se află o clădire în formă de K pentru celulele închisorii în care există voce automată, supraveghere video și sisteme de alarmă care sunt conectate direct la Biroul de administrare a penitenciarelor din Beijing. Sistemul de supraveghere monitorizează fiecare colț al închisorii.

Doamna Liu Jinghang din Sydney, Australia a fost deținută aici timp de trei ani. Ea și-a publicat experiențele online în 2004 și a relatat cum practicanții Falun Gong erau supuși forțat la examinări medicale, iar cei care aveau organe compatibile erau aleși să furnizeze organele pentru transplanturi: „Din iunie până în noiembrie 2000, am fost deținută la Centrul de Detenție Xicheng din Beijing. Toți practicanții Falun Gong deținuți acolo au fost supuși unei examinări fizice. Ne-au verificat tensiunea arterială și inima și ne-au făcut teste de sânge. Partidul comunist ne-a torturat prin diverse mijloace, dar cheltuiau bani pe examinări fizice. Alți infractori bolnavi cereau examinări medicale, dar erau refuzați. Acei criminali nu înțelegeau de ce.”

I s-au făcut teste de sânge de două ori. Prima dată, doamna Liu și-a folosit toată puterea pentru a rezista, iar în cele din urmă asistenta nu a reușit să îi ia sânge și a plecat. Gardienii au fost foarte supărați și i-au încătușat mâinile și picioarele de ramele unui pat metalic și au hrănit-o forțat cu o substanță necunoscută. A doua oară, Liu și alți cinci practicanți Falun Gong au fost supuși unei examinări medicale detaliate sub amenințarea polițiștilor care țineau în mână bastoane electrice. Examinarea a inclus test de sânge, electrocardiogramă, raze X, test de urină.

Un număr mare de practicanți Falun Gong din afara Beijingului care au refuzat să-și dea numele și adresele au fost transferați în una sau două săptămâni. Locul în care au fost duși a rămas necunoscut.

 Doamna Liu a explicat:

Acum înțeleg că Partidul Comunist i-a ținut pe practicanții Falun Gong ca pe niște deținuți care își așteptau execuția și, de asemenea, i-a tratat ca pe o uriașă bancă de organe vii. Practicanților li s-au făcut teste de sânge unul după altul și puteau fi uciși în orice moment, atâta timp cât organele lor erau compatibile cu cele necesare în operațiile de transplant de organe.

Centrul de detenție Yanqing

Cea mai apropiată locație olimpică: Centrul Național de Sporturi de Alunecare, la 20 km distanță

Centrul de detenție Yanqing

 Centrul de detenție Yanqing—Centrul de detenție al districtului Yanqing este un centru de detenție la nivel de district unde practicanții Falun Gong din zona respectivă sunt deținuți temporar după arestare. Practicanții au raportat că au fost legați de scaune și hrăniți forțat prin tuburi gastrice. Gardienii le-au deschis gura cu un clește pentru a introduce tubul și i-au bătut.

Pe 31 decembrie 2000, câteva mii de practicanți Falun Dafa au mers să facă apel pentru încetarea persecuției în Piața Tiananmen și au fost arestați de polițiști de la Securitatea Publică Tiananmen. Unii dintre practicanți au fost deținuți în districtul Yanqing și torturați cu brutalitate în încercarea de a le „transforma” credința prin abuzuri fizice și mentale.

Unul dintre cazurile de tortură în Centrul de detenție Yanqing este cel al unei practicante care avea peste șaptezeci de ani ce fusese dusă în acest centru după ce a fost arestată în Piața Tiananmen. Odată ajunsă, bătrâna a fost târâtă cu forță în curtea închisorii, unde un gardian a lovit-o cu pumnii și picioarele până când sângera peste tot. Când a refuzat să-și dea numele și adresa, au folosit bastoane pentru a o lovi în cap și a-i atinge părțile intime. Fața i s-a deformat în urma bătăilor, iar pe față i-au apărut patru vezicule uriașe, obrajii și buzele i-au fost lovite puternic și o mare parte a corpului ei a devenit negru din cauza vânâtăilor.

Închisoarea nr. 2 din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 20 km distanță

Închisoarea nr. 2 din Beijing

Închisoarea nr. 2 din Beijing—Închisoarea nr. 2 din Beijing aparține de Biroul de administrare a penitenciarelor din Beijing și deține în principal infractori care au fost condamnați la închisoare pe viață sau infractori care au fost condamnați la moarte. Această locație este folosită în mod obișnuit ca o locație de tranzit pentru practicanții Falun Gong condamnați înainte de a fi transferați într-o închisoare mai mare sau într-un lagăr de muncă, dar uneori este folosită și pentru a deține practicanți Falun Gong.

Închisoarea pentru femei din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 25 km distanță

Închisoarea pentru femei din Beijing

Închisoarea pentru femei din Beijing—Cunoscută și sub numele de Tiantanghe sau Daxing, închisoarea pentru femei din Beijing este o unitate cu mai multe etaje, situată pe un teren de peste un hectar și jumătate în sud-estul Beijingului. A fost înființată în august 1999 și este singura închisoare din Beijing dedicată detenției practicantelor Falun Gong.

Patru din totalul de 11 etaje ale închisorii sunt special rezervate pentru deținerea și reeducarea practicantelor Falun Gong. Etajele rămase goale sunt pentru detenția izolată a practicantelor care nu au vrut să renunțe la credința lor. În ultimii ani, numeroși practicanți Falun Gong au fost persecutați până la moarte, răniți sau au ajuns invalizi în timpul detenției lor aici.

Centrul de detenție al districtului Tongzhou din Beijing

Cea mai apropiată locație olimpică: Arena Națională de Patinaj de Viteză, la 30 km distanță

Centrul de detenție al districtului Tongzhou din Beijing

Centrul de detenție al districtului Tongzhou din Beijing—Situat în suburbiile de est ale Beijingului în apropiere de râul Liangshui, Centrul de detenție din districtul Tongzhou din Beijing se află la 38 de kilometri de zona centrală a Beijingului și acoperă o suprafață de peste 8 hectare. Centrul de detenție din Tongzhou are 80 de celule de detenție. Este, în principal, destinat arestaților preventiv sau celor condamnați pe termen scurt.

Metodele de persecuție utilizate aici asupra practicanților Falun Gong includ: bătăi; încătușarea de mâini și de picioare; așezarea pe scaune de fier (tortură); hrănirea forțată brutală.

Centrul de detenție Changping

Cea mai apropiată locație olimpică: Stadionul Național Acoperit, la 35 km distanță

Centrul de detenție Changping

Centrul de detenție Changping—Centrul de detenție din districtul Changping este administrat de filiala Changping a Biroului de securitate publică municipală din Beijing. Mulți practicanți Falun Gong sunt deținuți temporar aici după ce au fost luați cu forța de poliție.

Printre sutele de practicanți Falun Gong care au fost condamnați la muncă forțată, mulți au fost deținuți și torturați aici înainte de a fi transferați în lagăre de reeducare sau de muncă. Unele dintre principalele metode de tortură includ, fără a fi limitate la:

1. Lanțul câinelui

Victima este încătușată de mâini și de picioare. Cătușele de la mâini și cele de la picioare sunt legate printr-un lanț pentru a împiedica victima să stea în picioare.

2. Încătușarea îndoită

Tortura implică încătușarea mâinilor și a picioarelor victimei. Cătușele de la mâini sunt legate de lanțurile cu care sunt încătușate picioarele prin spatele victimei. Cătușele de la mâini și cele de la picioare sunt distanțate la mai puțin de zece centimetri, împiedicând victima să se miște.

Sursă https://faluninfo.net/olympic-map/

IA ATITUDINE

În Focus

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la

0753 537 206 (Bogdan)
sau la falungong.info@gmail.com