Metode de tortură a practicanţilor Falun Gong, folosite în China: Atârnarea de obiecte grele în jurul gâtului şi Punga de plastic

05/04/2017 Tortură
Ilustrare grafică a torturii ”punga de plastic”

Atârnarea de obiecte grele în jurul gâtului

De-a lungul ultimilor 17 ani, practicanții Falun Gong din China au fost supuşi la numeroase metode de tortură în închisorile, lagărele de muncă forțată, centrele de detenție, centrele de spălare a creierului și în spitalele de psihiatrie chineze. Agățarea de obiecte grele în jurul gâtului este una dintre metodele cele mai utilizate.
Aceste metode de tortură îmbracă diverse forme, astfel cum ele au fost documentate în cazul practicanţilor Falun Gong care le-au îndurat:

  • atârnarea unei cutii umplute cu cărămizi în jurul gâtului în timp ce pe ceafă este pus un sac cu nisip;
  • atârnarea de cărămizi la fiecare dintre capetele unei sârme de oţel postate în jurul gâtului; datorită greutăţii cărămizilor, sârma taie carnea victimei;
  • atârnarea de gât a unei găleţi pline cu apă, legată cu o frânghie subţire de nailon; de câte ori se varsă apă din găleată, victima torturii este bătută;
  • atârnarea de plăci de lemn de aproximativ 15 kg în jurul gâtului;
  • atârnarea practicantului deasupra solului, de cătuşe, în timp ce, de o parte şi de cealaltă a gâtului, sunt atârnate plăci grele de lemn;
  • atârnarea deasupra solului, de cătuşe, în timp ce de gât este atârnată cu sârmă de oţel o placă de lemn înmuiată în apă, de peste 70 de kg.

De fiecare dată tortura descrisă mai sus este însoţită de bătăi crunte, electroşocuri şi alte metode de tortură. Practicanţii Falun Gong, care au trecut prin aceste abuzuri, au fost lăsaţi în astfel de poziţii ore întregi, tortura fiind repetată, în fiecare zi pentru perioade lungi de timp.

Punga de plastic folosită ca instrument de tortură a practicanţilor Falun Gong

Este şocant cum o pungă de plastic poate fi folosită ca metodă de tortură, cauzând, de foarte multe ori, moartea sau vătămarea severă a victimei.
De-a lungul timpului, practicanţii Falun Gong aflaţi în detenţie în China, au fost torturaţi în diverse moduri, prin această metodă a „Pungii de plastic”. Redăm mai jos o parte dintre ele.

  • Punga de plastic este trasă peste capul practicantului şi apoi legată în jurul gâtului, timp în care practicantul este bătut cu bestialitate. 
  • În interiorul pungii de plastic este introdusă pulbere de muștar iute, după care punga este trasă peste capul victimei care se sufocă în timp ce întregul corp este cuprins de spasme de durere.
  • Nările, ochii şi gura practicantului sunt frecate cu ulei iute de muştar după care peste cap îi este trasă o pungă de plastic ce este legată strâns la gât.
  • Capul practicantului este acoperit cu o pungă de plastic în timp ce degetele, braţele, spatele şi pieptul îi sunt străpunse cu ace mari. Tortura provoacă durere cumplită.
  • După ce victimei îi este trasă peste cap o pungă de plastic, care apoi e legată în jurul gâtului, gardienii suflă fum de ţigară în pungă printr-un tub de plastic subţire.
  • Gardienii pun muştar în nasul practicantului şi îi introduc ţigări aprinse în nări, după care îi acoperă capul cu o pungă de plastic pentru a-l sufoca.

Cei mai mulţi dintre cei abuzaţi prin metodele de mai sus, îşi pierdeau cunoştiinţa, moment în care gardienii îi lăsau să respire, iar după ce îşi reveneau, tortura era aplicată din nou şi din nou. Mulţi au decedat la puţin timp după aplicarea acestei metode de tortură.

---

Pentru cazuri individuale ale practicanţilor Falun Gong care au fost torturaţi prin metodele de mai sus, vă rugăm vizitaţi:
http://en.minghui.org/html/articles/2016/10/14/159541.html
http://en.minghui.org/html/articles/2014/8/27/2704.html

IA ATITUDINE

În Focus

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la

0753 537 206 (Bogdan)
sau la falungong.info@gmail.com