Sute de lumânări veghează memoria vieților pierdute în cei 20 de ani de persecuție

de Eva Fu

NEW YORK - Sute de lumânări în formă de flori de lotus se aprind în seara zilei de 15 iulie în agitatul oraş New York. Fiecare dintre ele este ținută de câte un om ce meditează îmbrăcat într-un tricou galben, stând în tăcere în fața Consulatului Chinez, pe covorașele lor rotunde și galbene, frumos aliniate în rânduri lungi de-a lungul malului râului Hudson.

În jurul lor, steaguri colorate ce poartă caractere chinezești care îndeamnă la oprirea unei persecuții brutale din China, formează două rânduri. Caracterele albe care ies în evidență pe un banner albastru și mare spun: “Opriţi persecuţia împotriva Falun Gong, ce durează de 20 de ani!” O muzică liniştitoare se înălţă în aer, accentuând povestea lor cu versuri de durere, dar și de speranță.

Practicanții Falun Gong se adună în fața Consulatului Chinez pentru a comemora împlinirea a 20 de ani de persecuție în China; New York, 15 iulie 2019.

Falun Gong, o practică străveche de meditație, a fost prezentată pentru prima dată publicului în anul 1992. Învățăturile sale morale și beneficiile pentru sănătate au câștigat o mare popularitate în rândul publicului chinez, ajungându-se ca până în anul 1999 între 70 și 100 de milioane de chinezi să practice Falun Gong. Considerând popularitatea practicii o amenințare la adresa puterii sale, regimul comunist ateist a lansat o campanie brutală împotriva grupului în iulie 1999. Drept urmare practicanții au fost aruncaţi în centre de spălare a creierului, închisori, lagăre de muncă forțată și spitale de psihiatrie, unde au fost torturați în scopul de a-i forţa să renunțe la credința lor.

Într-un moment de ură, [regimul chinez] a întors întreaga populație împotriva acestor membri oneşti ai societății.

a afirmat în cadrul evenimentului Christine Lin, director creativ al Friends of Falun Gong (Prietenii Falun Gong).

“În China, dacă o zonă demografică de care aparții intră în vizorul Partidului Comunist Chinez (PCC ), întreaga viaţă îți poate fi distrusă de către acesta. Controlul social, supravegherea prin tehnologie avansată (high-tech) și dominația prin teroare se unesc pentru a forma realitatea sufocantă a vieții din China.”

Supravieţuitor

Pentru că nu şi-a abandonat credinţa, lui Hu Zhiming, fost ofițer de 47 de ani în cadrul forțelor aeriene din Beijing, a fost retrogradat și a petrecut în total opt ani în pușcărie.

Timp de doi ani, între 2002 și 2004, Hu şi-a petrecut o mare parte a timpului într-o celulă de 32 de metri pătrați din închisoarea Tilanqiao din Shanghai, unde doi alți deținuți l-au urmărit zi și noapte și l-au bătut sau insultat deseori. Hu a fost forţat să stea pe un scaun mic de plastic, cam de “dimensiunea palmei sale”. Nu i se permitea să facă nici măcar o mișcare ușoară şi nu i s-a permis să doarmă.

“De îndată ce îmi închideam ochii, indivizii care ne monitorizau își foloseau mâinile pentru a-mi deschide ochii”, a declarat Hu pentru The Epoch Times.

Alteori, gardienii îl forţau pe Hu şi pe ceilalți deținuți să ambaleze săpunuri solide pentru popularul brand Bee & Flower din Shanghai. El a afirmat că a văzut același tip de săpun de vânzare într-un magazin alimentar din New York.

Hu Zhiming la comemorarea celui de-al 20-lea an de persecuție împotriva Falun Gong în China; New York, 15 iulie 2019 (Eva Fu / The Epoch Times)

Hu a fost eliberat în 2004, dar el a fost prins din nou pentru distribuirea unor CD-uri care expuneau persecuția, și plasat într-o închisoare din Liaoning în anul următor. A început greva foamei în semn de protest pentru deținerea lui ilegală. Gardienii foloseau tot felul de metode pentru a-i face viața mizerabilă şi pentru a-l determina să renunţe la efortul de a face greva foamei: a fost legat de un pat și hrănit cu forța printr-un tub introdus prin nas; gardienii au îndreptat lumini ultraviolete spre el arzându-i astfel pielea și provocându-i leziuni oculare; gardienii l-au trimis, de asemenea, în camera pentru pacienții contagioși, speriindu-l că se va îmbolnăvi.

Sănătatea lui Hu s-a deteriorat rapid și, în curând, a ajuns să îi fie greu şi să stea întins în pat. Corpul lui devenise atât de slab încât putea să-și cuprindă talia cu ambele mâini. Gândindu-se că cel mai probabil va muri, asistentei de la spitalul închisorii i s-a spus să-l trezească la fiecare două ore pentru a verifica dacă încă mai trăiește.

Cu greu a supraviețuit perioadei închisorii, iar când a fost eliberat în septembrie 2009 semăna mai mult cu un schelet. Dar a fost martor la cum alți doi practicanți au murit din cauza unor injecții cu o substanţă necunoscută și a bătăilor.

În timpul Anului Nou Chinezesc din 2010, Hu a scăpat de supravegherea poliției și s-a îndreptat spre granița Chinei. Acolo, un ghid turistic l-a ajutat și l-a dus în Thailanda unde a depus cerere de protecţie la Națiunile Unite. În 2012, i s-a acordat azil de către Statele Unite.

Familii distruse

Xiao Yanbing ține o pancartă prin care face apel la eliberarea soțului ei, Yu Chunsheng, ținut la carceră din luna iunie; New York, 15 iulie 2019

În cadrul unui eveniment ce avusese loc mai devreme, câțiva practicanți s-au așezat în rând, ținând pancarte făcute manual, pentru a evidenția persecuția care are loc asupra familiilor lor din China.

Practicanta din Liaoning, Xiao Yanbing, a declarat că soțul ei, Yu Chunsheng, de 61 de ani, a fost reținut de către regimul chinez la 19 iunie. Potrivit lui Xiao, Yu a fost arestat în timp ce se afla într-un tren spre sud, care călătorea de la Shenyang, după care a fost transferat la un centru local de detenție. De atunci nu se mai ştie nimic despre el, iar familiei nu i s-a permis să îl viziteze.

Yu a fost profesor la Universitatea Shenyang Ligong timp de zeci de ani și a condus departamentul de inginerie mecanică înainte să fie destituit de către comitetul de Partid al școlii datorită credinţei sale. El fusese arestat anterior de două ori și fusese hărțuit constantă de-a lungul anilor.

Pentru credința în principiile adevăr, compasiune și toleranță și pentru încercarea de a fi o persoană bună, un cetățean remarcabil precum soțul meu ar putea fi în continuare privat de libertate și s-ar putea confrunta cu o persecuție chiar mai nemiloasă. Aceasta nu este doar o tragedie pentru familia mea, este o tragedie socială,

a relatat Xiao.

Xiao a mai relatat că o chinuie gândul că soţul său, cu care este căsătorită de 35 de ani, ar putea fi supus la tot felul de metode de tortură. “Fiul meu nu și-a văzut tatăl de 11 ani de când a venit în străinătate”, a declarat Xiao pentru The Epoch Times. “A trebuit să mă forțez pe mine însămi să nu gândesc de fiecare dată când dădeam peste fotografii despre tortură... simpla privire a acestora îmi crea o durere ascuțită în inimă.”

Luptând împotriva minciunilor cu adevărul

În loc să se lase năpădiți de emoții, practicanții care îi au pe cei dragi în detenție în China au declarat că au încercat să contracareze persecuția în moduri pașnice, dând telefoane oficialilor PCC (Partidul Comunist Chinez) sau vorbind cu turiștii chinezi pentru a le oferi informații reale, inaccesibile într-un mediu puternic supravegheat precum cel din China.

“Sunt foarte tristă și pentru cei care îi persecută pe practicanții Falun Gong ... Mulți dintre ei nu au nicio idee despre ce se întâmplă cu adevărat”, a spus Xiao.

Xiao a mai adăugat că fiul ei a telefonat și trimis scrisori către angajații închisorii pentru a le oferi informații din afară și a-i face să se oprească din comiterea acestori abuzuri asupra unor oameni total nevinovați.

Practicantul Zhang Yi din Shandong, a spus că publicitatea este, de asemenea, un instrument prin care cei care încalcă drepturile omului pot fi puși sub atenția umanității.

“Cu toate că membrii Partidului Comunist Chinez au încercat să cenzureze internetul și să controleze presa, nu vor reuși niciodată să blocheze cunoașterea adevărului. Aceasta nu este o scuză pentru a face rău”, a spus Zhang, prezent la eveniment și pentru a solicita eliberarea mamei sale, Zhang Aili, în vârstă de 65 de ani.

15 iulie 2019 - Zhang Yi, un practicant Falun Gong, în fața consulatului chinez din New York, cu ocazia aniversării a 20 de ani de debutul persecuției din China.

“Practicanții Falun Gong nu numai că își apără propria libertate de credință - ei luptă și pentru drepturile fundamentale și libertatea altor grupuri afectate de brutalitatea regimului comunist, cât și pentru întregul popor chinez”, a declarat organizatoarea evenimentului, Yi Rong. Ea a menționat faptul că peste 337 milioane de persoane s-au alăturat unei ample mișcări de demisionare din Partidul Comunist Chinez (PCC) și organizațiile sale afiliate.

“Probabil, acum 20 de ani, nimeni nu ar fi crezut că Falun Gong ar putea rezista până astăzi ... Acesta este un fapt care demonstrează că puterea și constrângerea nu pot învinge credința”, a declarat în timpul adunării Li Tianxiao, un comentator politic din SUA.

Comentatorul politic Li Tianxiao vorbește la adunarea din 15 iulie, 2019.

“Mulți dintre oamenii prezenți astăzi aici la această adunare sunt supraviețuitorii celei mai brutale persecuții. Mulți alții nu au experimentat personal aceste orori, dar au participat în fiecare an la acest gen de evenimente”, a spus Lin. “Toți au stăruit în susținerea cauzei lor. Acesta este modul de a rezista în fața unui regim malefic - să lupți împotriva minciunilor folosind adevărul este ceva cu un impact incredibil. Chiar și ca cetățeni obișnuiți, avem o putere extraordinară.”

O fetiță prezentă la comemorarea celei de-a 20-a aniversări a persecuției împotriva Falun Gong în New York, pe 15 iulie 2019. 


----------------

Pentru a fi la curent și alături de noi în demascarea și oprirea persecuției din China, dați LIKE la pagina noastră de Facebook mai jos. Apreciem!

Sursă https://www.theepochtimes.com/candlelight-illuminates-the-memory-of-lives-lost-in-20-years-of-persecution-in-china_3003927.html

IA ATITUDINE

În Focus

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la

0753 537 206 (Bogdan)
sau la falungong.info@gmail.com