De la Los Angeles la New York, de veghe cu lumânări aprinse pentru a cere terminarea persecuţiei

de corespondenți Minghui din Los Angeles, San Francisco și New York

25 aprilie marchează o zi specială pentru practicanții Falun Dafa [cunoscută și sub numele de Falun Gong]. Cu nouăsprezece ani în urmă, un apel pașnic a avut loc în Beijing la 25 aprilie, când s-au adunat aproximativ 10.000 de practicanți în capitala națiunii și au cerut eliberarea practicanților arestați ilegal în Tianjin. Câteva luni mai târziu, fostul lider comunist Jiang Zemin a lansat o persecuţie brutală la nivel național, care continuă şi astăzi.

Apelul pașnic din 1999 a fost un exemplu al cetățenilor obișnuiți care au ca deziderat libertatea de credință și se străduiesc pur și simplu să devină oameni mai buni, Astăzi, persecuția continuă și eforturile noastre [de a-i pune capăt] nu vor înceta până nu se vor sfârși zilele întunecate.

- Yi Rong, președinte al Centrului Global de Servicii pentru Retragerea din Partidul Comunist Chinez (PCC).

Practicanții Dafa comemorează apelul istoric prin activități desfăşurate în întreaga lume pentru a atrage atenția asupra persecuţiei continue și a le aduce un omagiu celor care și-au pierdut viața în persecuția din China. Următoarele sunt relatări recente de la veghile cu lumânări aprinse din Los Angeles, San Francisco și New York.

Los Angeles

Practicanţi Falun Dafa veghind la lumina lumânărilor în faţa Consulatului chinez din Los Angeles pe 23 aprilie 2018
Practicanţi Falun Dafa veghind la lumina lumânărilor în faţa Consulatului chinez din Los Angeles pe 23 aprilie 2018
Practicanţi Falun Dafa veghind la lumina lumânărilor în faţa Consulatului chinez din Los Angeles pe 23 aprilie 2018

O comemorare cu lumânări aprinse în Los Angeles a avut loc în fața Consulatului chinez în seara zilei de 23 aprilie. Bannere mari au cerut încetarea atrocităților din China și aducerea lui Jiang în faţa justiției.

Wu Yingnian, purtător de cuvânt al Asociației Falun Dafa din Los Angeles și profesor la UCLA, a declarat că apelul pașnic din 1999 a fost permis de Constituția chineză și a avut o cauză legitimă. “Dar Jiang Zemin a înființat totuşi biroul 610 și de atunci persecută practicanții Dafa.”

Li Bolun, în vârstă de 21 de ani, a învățat exercițiile Falun Gong cu părinții săi încă din copilărie. “Părinții mei au fost deținuți timp de cinci ani din cauza credinței lor”, şi-a reamintit el. “Un alt practicant, doctorul Li Yongquan din Tianjin, a avut grijă de mine.” Dar Yongquan a suferit, de asemenea, extrem de mult pentru practicarea Falun Dafa. A fost închis în decembrie 1999 timp de aproape 18 luni și a fost arestat din nou de mai multe ori după aceea, fiind sever torturat până când jumătate din corp i-a paralizat.

Rahman Shaheen, care locuiește lângă Consulatul chinez, a fost șocat să afle că practicanții din China au fost victime ale recoltării forțate de organe de către regimul comunist chinez, organele lor fiind vândute pentru operațiile de transplant. El s-a referit la aceasta ca la o crimă împotriva umanității.

San Francisco

Practicanții Falun Dafa s-au adunat la Consulatul chinez din San Francisco pe 25 aprilie pentru a comemora apelul pașnic din Beijing de acum 19 ani.

 

Practicanții Falun Dafa s-au adunat la Consulatul chinez din San Francisco pe 25 aprilie pentru a comemora apelul pașnic din Beijing de acum 19 ani.

 

Practicanții Falun Dafa s-au adunat la Consulatul chinez din San Francisco pe 25 aprilie pentru a comemora apelul pașnic din Beijing de acum 19 ani.

Practicanții Falun Dafa au vegheat la lumina lumânărilor în faţa Consulatului chinez din San Francisco în seara zilei de 25 aprilie. Doamna Guo din provincia Liaoning, care a participat la apelul istoric din Beijing, a spus că ea și alți practicanți au mers prima dată să-și prezinte cazul la biroul central guvernamental de apeluri. Oficialii le-au spus apoi să meargă în Zhongnanhai [clădirea centrală guvernamentală], unde au stat până la sfârșitul zilei, când premierul Zhu Rongji a fost de acord să-i elibereze pe practicanții care fuseseră arestați și reținuți în Tianjin. “Mulți dintre prietenii mei sunt încă închişi în China pentru credința lor iar alţii și-au pierdut viața”, a spus doamna Guo. “Sunt astăzi aici în speranța că mai mulți oameni pot afla despre Falun Dafa și pot ajuta la oprirea tragediei din China.”

Calvin Robertson, care se ocupă cu înrămarea de tablouri în zonă, a auzit despre Falun Dafa pentru prima dată. “Mi se pare foarte bună [practica – N.T.], pentru că toată lumea este atât de liniștită”, a spus el. El consideră că recoltarea forțată a organelor de către PCC este o crimă majoră. “Sper că mai mulți oameni vor afla despre acest lucru și vor ajuta la schimbarea situației”, a spus el. “Eu cel puțin le voi spune prietenilor mei despre asta; acesta este un început.”

New York


Exerciţii de grup şi veghe cu lumânări aprinse în faţa Consulatului chinez din New York pe 23 aprilie 2018

Aproximativ 1.000 de practicanți s-au adunat la Consulatul chinez de la New York, în după-amiaza zilei de 22 aprilie, pentru a aprinde lumânări în onoarea practicanţilor care au murit ca urmare a persecuției din China. Mii de practicanți și-au pierdut viața ca rezultat al torturii în custodia poliției.

Domnul Yuan, care era student absolvent în Beijing în 1999, și-a amintit experiența sa de acum 19 ani. “Știam că Falun Dafa era nedreptățită, dar nu știam unde să merg”, a spus el. El a mai spus că practicanții aveau nevoie doar de un mediu în care să practice conform convingerilor lor, așa cum o fac şi acum. “Știu că persecuția brutală există în continuare în anumite părți ale Chinei, inclusiv în Beijing”, a spus el.

Doamna Hua Weiqun, o altă practicantă venită la comemorare, locuia în districtul Chaoyang din Beijing în acea perioadă. “Un practicant m-a sunat pe 24 aprilie 1999 și am discutat să mergem să facem un apel împotriva arestărilor ilegale [ale practicanților] din Tianjin. Așa că am mers acolo a doua zi, cu copilul în braţe”, a explicat ea. Protestul a fost remarcabil pentru că a fost atât de liniștit și ordonat, fără sloganuri strigate. Unii practicanți au vorbit liniștit între ei și cei mai mulţi pur şi simplu au citit cărţile Falun Dafa.

Doamna Hua a spus că rinita și apendicita ei au dispărut prin practicarea Falun Dafa. “De asemenea, am participat la un sondaj realizat în 1998, cu privire la beneficiile asupra sănătăţii obţinute prin practică. De aceea nu am vrut să văd că practicanți nevinovați sunt nedreptățiți și o astfel de practică minunată este suprimată”, a spus ea.

Un bărbat mai în vârstă, care alerga de-a lungul râului Hudson, s-a oprit când a văzut exercițiile de grup și procesiunea, și a întrebat un practicant despre eveniment. Vizibil mișcat, cu lacrimi în ochi, omul a prins mâinile practicantului și i-a spus cu sinceritate: “Succes în toate!”


----------------

Pentru a fi la curent și alături de noi în demascarea și oprirea persecuției din China, dați LIKE la pagina noastră de Facebook mai jos. Apreciem!

Sursă http://en.minghui.org/html/articles/2018/4/27/169509.html

IA ATITUDINE

În Focus

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la

0753 537 206 (Bogdan)
sau la falungong.info@gmail.com