Mesaj emoționant al directorului DAFOH, Dr. Torsten Trey, despre recoltarea forțată de organe din China: ”Eforturile noastre persistente vor schimba lucrurile”

de Torsten Trey

Dragi prieteni și colegi,

Acum, la începutul noului an, noi cei de la DAFOH  (n.t. Doctori Împotriva Recoltării Forțate de Organe), continuăm să vorbim în numele victimelor recoltării forțate de organe, ce nu au posibilitatea de a se apăra pe cont propriu. În timp ce abuzurile de transplant de organe de pe piața neagră, comise în special de către bande criminale, au loc în întreaga lume, o situație incredibil de gravă continuă necontenit în China. Acționând în afara legii, diverși profesioniști din domeniul medical continuă să extragă forțat organe de la prizonieri de conștiință Falun Dafa și alte grupuri marginalizate. Cu peste 70 de milioane de adepți, practicanții Falun Gong doresc doar să poată urma în mod liber principiile adevăr, compasiune și toleranță în toate aspectele vieții lor de zi cu zi. Ei sunt cel mai mare grup persecutat din China precum și ținta principală pentru recoltarea forțată de organe.

Dr. Torsten Trey, director executiv Dafoh

Sfârșitul și începutul fiecărui an sunt momente pentru a reflecta și a face noi planuri. Cele două decenii de persecuție vicioasă a Partidului Comunist Chinez asupra practicanților Falun Gong coincide exact cu creșterea fără precedent a infrastructurii medicinei de transplant din China. Și asta în situația în care numărul declarat de donații voluntare de organe procurate în mod etic este insuficient. Aceste două decenii de crime abominabile și insuportabile împotriva umanității, comise în numele medicinei de transplant, nu trebuie niciodată uitate. Fără o transparență în ceea ce privește modul de achiziționare a organelor, orice aprobare a acestor practici de transplant din China este o ticăloșie etică, şi nu trebuie acceptată de către niciun profesionist medical din întreaga lume. Principiile susțiunte în întreaga lume cu privire la decența umană și angajamentul față de drepturile omului și justiție fac ignorarea reală sau simulată a acestor încălcări, atât cele din trecut, cât și din prezent, de neiertat.

Medicina transplantului se bazează pe donarea gratuită și altruistă de organe; "darul vieții". Chiar dacă lumea privește China ca pe o forță financiară cu o expansiune economică remarcabilă, extinderea industriei sale de transplanturi nu poate fi comparată cu creșterea industrială. Indiferent cât de mult efort depun chinezii pentru a-și extinde economia, organele nu pot fi "produse" sau procurate prin mai multă muncă. Chiar dacă China este țara cu cea mai mare populație de pe glob, rata donării de organe au fost întotdeauna cea mai mică din lume. În timp ce China se mândrește că va deveni lider mondial în medicina de transplant și cu progrese inovatoare în acest domeniu, trebuie să amintim întotdeauna că această creștere uluitoate a fost construită pe baza unor practici neetice, criminale și macabre de recoltare de organe.

La începutul anului 2018 avem și multe lucruri pentru care trebuie să fim recunoscători. Doctorii din întreaga lume își respectă promisiunile de a nu comite niciun lucru rău prin profesia lor. Ei colaborează cu asociațiile medicale internaționale, cu grupurile de avocați pentru drepturile omului și cu agențiile guvernamentale pentru a expune genocidul din China și pentru a proteja integritatea medicinei și a drepturilor pacienților. Suntem recunoscători pentru cercetarea detaliată și pentru acoperirea mass-mediei internaționale a abuzurilor de transplant din China. Suntem încurajați de mulți cetățeni chinezi care continuă să-și manifeste curajul în promovarea drepturilor omului, a demnității și a justiției. În cele din urmă, îi aplaudăm și pe cei aproape trei milioane de oameni din întreaga lume care au semnat petiția DAFOH împotriva recoltării forțate de organe, adresată Organizației Națiunilor Unite.

În 2018, DAFOH va continua să facă apel la Organizația Națiunilor Unite să solicite autorităților chineze să elibereze imediat toți prizonierii de conștiință, să-și îndeplinească promisiunile de reformă în domeniul transplanturilor și să permită o investigație independentă și imparțială pentru a verifica dacă achizițiile de organe ale Chinei și practicile medicale de transplant sunt cu adevărat etice. Vom face din nou apel guvernului Statelor Unite să urmeze exemplul altor țări și să adopte legislația care incriminează turismul de transplant, implicarea și complicitatea în practici de obținere neetică de organe.

Începutul anului 2018 ne oferă totuși ocazia de a schimba lucrurile prin confruntarea actului medical ilegitim. Prin labirintul duplicității și promisiunilor goale ale reformei transplantului, trebuie să perseverăm cu toată hotărârea pentru a expune adevărul, până când această infracțiune ilicită va fi complet eradicată.

Luați poziție prin a ajuta DAFOH să crească gradul de conștientizare a publicului față de practicile neetice de transplant și să facă din noul an 2018 unul în care etica transplantului din întreaga lume se va alinia la o busolă morală mai puternică. Fie ca toți să lucrăm împreună pentru a pune capăt celei mai grave infracțiuni împotriva umanității cunoscute vreodată: recoltarea forțată de organe de la prizonieri de conștiință din China.

Cu stimă,

Torsten Trey, MD, PhD, Director Executiv DAFOH (Doctori Împotriva Recoltării Forțate de Organe)

Scurt istoric

Falun Gong, o practică de tradiție budistă, are rădăcini adânci în cultura și credințele tradiţionale chineze, punând accent pe autodisciplina minții în conformitate cu principiile Adevăr (眞), Compasiune (善), Toleranţă (忍), pe care le consideră calitățile fundamentale ale universului și care ghidează viața de zi cu zi a practicanților săi. Respectarea valorilor morale amintite, împreună cu cinci seturi de exerciţii fizice line și lente de qigong, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi atingerea liniştii interioare.

Privită ca o reîntoarcere la tradiţie, în doar câţiva ani Falun Dafa a ajuns să fie extrem de populară în China. În prezent, ea este practicată și apreciată în peste 110 ţări din întreaga lume, inclusiv România. Este transmisă gratuit de către voluntari și a dus la îmbunătățirea semnificativă a sănătății și moralității a peste 100 de milioane de oameni din toate colțurile globului.

Cu toate acestea, în țara de origine, China, practicanții Falun Gong sunt supuși în prezent unei persecuții brutale lansată în mod oficial de către Partidul Comunist Chinez (PCC / Partidul) la data de 20 iulie 1999.

De la această dată, între 500.000 și un milion de practicanți Falun Gong au fost arestați și trimiși în lagăre de muncă forțată, fără nicio formă de apărare legală. Zeci de mii au fost aruncați în închisori și instituții psihiatrice. Au fost raportate peste 100.000 de cazuri de abuz și tortură în custodia poliției. 4135 morți cauzate prin tortură sunt documentate (numărul de morți actual este estimat a fi cu mult mai mare). Conform ultimelor cercetări, peste 1.000.000 de practicanți Falun Gong sănătoși au fost omorâți prin extragerea forțată a organelor vitale.


----------------

Pentru a fi la curent și alături de noi în demascarea și oprirea persecuției din China, dați LIKE la pagina noastră de Facebook mai jos. Apreciem!

Sursă https://dafoh.org/new-years-message-from-the-director-torsten-trey-md-phd-persistent-efforts-will-turn-the-tide/

IA ATITUDINE

În Focus

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la

0753 537 206 (Bogdan)
sau la falungong.info@gmail.com